Kysyimme hoitajilta ja sairaala-apteekkien farmaseuteilta, mitä työvälineitä he tarvitsisivat, jotta lääkejako olisi virheettömämpää. Terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tekemämme kehitystyön tuloksena syntyi LääkeTabletti - palvelu lääkkeiden tunnistamisen ja tarkastamisen tueksi.

Mikä LääkeTabletti-palvelu on?

LääkeTabletti on helppokäyttöinen lääkityksen tunnistus- ja kommunikaatiopalvelu, jota käytetään tabletilla, älypuhelimella ja internet-selaimella. Palvelun käyttö vähentää merkittävästi lääkkeenjakovirheitä, parantaa potilasturvallisuutta ja helpottaa lääkkeiden tarkastusta.Helsingin yliopiston farmasian laitoksen tutkimus osoitti, että LääkeTabletti-palvelun käyttö vähentää jakovirheitä 80 % ja parantaa merkitsevästi potilasturvallisuutta.

Tutkimuksen mukaan LääkeTabletti koetaan helposti omaksuttavaksi ja on erittäin helppokäyttöinen. Lisäksi se soveltuu kaikille tutkimuksessa mukana olleille ammattiryhmille ja ikäluokille.

Palvelu helpottaa geneerisen lääkevaihdon suorittamista. Tutkimukseen pääset tästä

Miten LääkeTablettia käytetään?

Lääketarkastuksissa voit käyttää hyväksesi pohjoismaiden laajinta lääkkeiden kuvatietokantaamme, johon olemme koostaneet lähes kaikkien tabletti- ja kapselimuotoisten lääkkeiden kuvat. Lääkevalmisteita voit hakea joko vaikuttavan aineen, kauppanimen tai VNR-numeron perusteella. Rinnakkaisvalmisteet tulevat samalla näkyviin helpottaen geneeristä lääkevaihtoa.

Kun kohdallesi tulee uusi Sinulle ennestään tuntematon lääke, voit lukea valmisteen perustiedot helposti ja nopeasti LääkeTabletista ja näin parantaa omaa lääkeosaamistasi.

Farmaseutit apteekissa ja osastoilla voivat tiedottaa osastoja kirjoittamalla lääkekohtaisia huomiotekstejä, joiden avulla saat vaivattomasti ajantasaista lääkkeisiin ja niiden käyttöön liittyvää tietoa.

Peruslääkevalikoima voidaan merkitä, jolloin tiedät mitä lääkkeitä apteekin valikoimaan kuuluu.

LääkeTablettiin on mahdollista myös lisätä organisaationne käytössä olevia omia tuotteita ja ohjeita, jolloin kaikilla on käytettävissään ajantasainen tieto.

Miten LääkeTabletti-palveluun voi tutustua?

Tarkempia tietoja varten voit tilata LääkeTabletin esittelyn tai etäesittelyn tästä.

Otamme Sinuun yhteyttä ja sovimme tarkemman esittelyajan. Etäesittely kestää noin puoli tuntia ja sitä varten tarvitset tietokoneen ja puhelimen.

Lisäksi annamme LääkeTabletin koekäyttöön veloituksetta noin kuukauden ajaksi. Koekäyttö ei velvoita mihinkään vaan toivomme, että saatte sen avulla mahdollisimman hyvän kuvan palvelumme hyödyistä. Koekäyttöä varten tarvitsemme seuraavat tiedot:
  • Koekäyttöpaikka ja yhteyshenkilö
  • Koekäytön alkamisaika
  • Tarvitsetteko laitteita vai käytättekö omia laitteitanne
Voit myös ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla sales@ciegus.com

LääkeTabletin käyttöönotto, koulutus ja tuotetuki

LääkeTabletin käyttöönotto on helppoa: LääkeTabletti-sovellus voidaan asentaa joko organisaationne omille tablet- laitteille tai älypuhelimille. Käyttölaitteet voidaan sisällyttää tarjoamaamme palvelupakettiin.

LääkeTabletti toimii Windows- ja Android-laitteilla eikä se tarvitse jatkuvaa verkkoyhteyttä toimiakseen. LääkeTabletin voi yhdistää muihin terveydenhuollon järjestelmiin, jolloin sen tietoja voi käyttää esim. potilastietojärjestelmän kautta.

Käyttöönottoon kuuluu aina koulutus joko paikan päällä tai etänä sekä hoitajille että farmaseuteille.

LääkeTabletin tuotetuki laaketabletti@ciegus.com tai 020757 9142